Over Hendrika!

Dankzij mijn ambitie, discipline en oneindig veel doorzettingsvermogen ben ik erin geslaagd mijn passie voor coachen en IT te combineren. Mijn sport- en zakelijke carrière hebben ervoor gezorgd dat ik als geen ander weet wat ervoor nodig is om bovenmatig te presteren en het maximale uit jezelf te halen zonder gek te worden!

Dat is niet altijd even gemakkelijk, maar met de juiste keuzes, focus, structuur en mindset kun je topprestaties neerzetten. Dit is niet alleen mijn overtuiging, maar ik heb ook de ervaring dat dit echt werkt!

Ging dit voor mij vanzelf? Zeker niet! Ik heb “the hard way” geleerd hoe de zakelijke wereld in elkaar steekt en wat ervoor nodig is om je dromen en ambities waar te maken.

Maar niet alleen dat…. Ook wat ervoor nodig is om dicht bij jezelf te blijven staan en vanuit je eigen kracht en skills het verschil te maken. Zodat je niet alleen zakelijk “succesvol” bent, maar ook in je persoonlijke leven! 

Fun facts

0
Jaar karate
Jaar IT ervaring
0
Jaar ondernemer

The big crash...

Op jonge leeftijd had ik al enorme interesse in de IT en in ondernemen. Als één van de weinige meiden volgde ik een IT-opleiding en op mijn achttiende ben ik in het bedrijf van mijn broer gestapt: eXpertise-IT. In rap tempo groeiden wij uit tot een serieus bedrijf met grote klanten.

Totdat mijn leven zes jaar later een drastische wending nam en mijn broer plotseling overleed. Niet alleen privé lag mijn leven overhoop, maar ook zakelijk bracht dit de nodige uitdagingen met zich mee. Ik leerde the hard way hoe je een bedrijf runt.

Gepaard met de nodige ups en downs heb ik mij vier succesvolle jaren meer dan staande gehouden als vrouwelijke ondernemer tussen al het ‘mannelijk geweld’ van de IT-wereld. Totdat het tijd was voor een nieuwe uitdaging en ik meer vrijheid wilde. Op zoek naar die vrijheid en het verlangen iets nieuws te doen, verkocht ik eXpertise-IT aan één van de grootste IT-dienstverleners in Nederland en werd ik financieel onafhankelijk.

In de jaren die volgde, werkte ik als de enige vrouwelijke director in het directieteam van George Banken. De dynamiek van een investeringsorganisatie en de ontwikkelingen die Detron doormaakte, zijn ontzettend leerzaam geweest. Toch was het na drie jaar echt tijd voor een volgende stap…

Hendrika Willemse | Female empowerment | Ondernemer | Coach | Spreker
Hendrika Willemse | Female empowerment | Ondernemer | Coach | Spreker

En nu?.....

Na bijna 7 jaar bij grote Amerikaanse IT bedrijven gewerkt te hebben voelde ik aan alles dat het tijd was om weer een stap te maken. Ik paste niet in het “corporate leven”. Ondanks dat ik het leven had wat er prachtig uitzag voor de buitenwereld, was ik simpelweg niet gelukkig…. Onrustig…. Eigenwijs…. Te gedreven om mijn eigen ding te doen….

De geboorte van Benjamin veranderde mijn leven compleet. Niet eens zozeer het feit dat ik mama werd, maar omdat ik in een korte periode na zijn geboorte snoeihard met m’n neus op de feiten werd gedrukt. Benjamin werd ziek en heeft moeten knokken voor zijn leven…. Gelukkig kwam hij er onwijs goed doorheen, maar voor mij was het een ander verhaal….

Het roer moest om! Ik wilde doen waar ik echt happy van wordt en waar ik het verschil mee kan maken. Maart 2021 besloot ik ontslag te nemen en opnieuw aan een eigen avontuur te beginnen. She in IT is geboren!

Al mijn kennis, kunde en ervaring heb ik gebundeld om andere vrouwen te inspireren en te empoweren om hun carriere en leven met succes vorm te geven op hun eigen voorwaarden!

Why live an ordinary life when you can live an extraordinary life!

Alles wat je moet weten over mij!

  • Ooit begonnen met karate omdat ik gepest werd op school. Nooit gedacht dat ik ooit een 3e dan karate, 3 Wereldtitels en 2 Europese titels zou pakken
  • Ik breng een shitload aan ups & downs met me mee, maar dat is juist wat mij gemaakt heeft tot wie ik nu ben
  • Gelooft in de kracht van een ijzersterke ochtendroutine  
  • Bouwde voor m’n 30e een miljoenenbedrijf op en verkocht dit succesvol waardoor ik onafhankelijk werd
  • Niet lullen maar poetsen en what you see is what you get
  • Tikkeltje introvert en haalt dan ook iedere dag 1 latte op hetzelfde adres in Haarlem 

I practice what I teach and I know what it takes!

Hendrika Willemse | Female empowerment | Ondernemer | Coach | Spreker