Hendrika Willemse | Female empowerment | Ondernemer | Coach | Spreker

Wat betekent het nou als je een top performer bent?

Waarom zou je dat eigenlijk überhaupt moeten willen zijn?

Allemaal hele terechte vragen want niet iedereen wil altijd de beste zijn of altijd uitblinken of winnen

Ook dat klopt

Maar top performer zijn gaat vele malen verder dan dat… In ieder geval voor mij wel…

Een top performer zijn betekend niet alleen het maximale uit jezelf halen, maar ook heel erg goed in je vel zitten en vooral blij zijn.

Het leiden van een vol en dankbaar leven. Op jouw eigen voorwaarden en niet volgens je kaders van anderen of de binnen wat de maatschappij ons opdraagt.

Pieken op de momenten dat het nodig is en ontspannen, ontwikkelen en opladen waar mogelijk

Wat is er mogelijk?

Top performer zijn kan je enorm veel brengen! Niet alleen zakelijk, maar vooral ook persoonlijk!

Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen definitie van veel dingen dus laat ik beginnen met wat naar mijn ervaring (van de afgelopen 20 jaar) het zijn van een top performer je kan opleveren.

  • Meer energie
  • Meer rust
  • Meer (financiële) vrijheid

Meer energie

Te vaak nog hoor ik van mensen dat ze gedurende de dag te weinig energie hebben. Dat ze daardoor dingen maar moeizaam gedaan krijgen, weinig creatief zijn en de takelijst zich alleen maar opstapelt. Laat staan dat ze nog zin hebben om te gaan sporten aan het einde van de dag. Dit heeft niet alleen impact op je werk, maar ook op jou als persoon en de mensen om je heen.

Een laag energieniveau zorgt er ook voor dat je minder weerbaar en dus meer prikkelbaar bent gedurende de dag. Hierdoor voel je sneller stress en is de kans groot dat je het gevoel krijgt dat je niet weet hoe je alle ballen nog in de lucht moet houden.

Hoe lekker zou het zijn als je voldoende energie zou hebben voor de hele dag en daardoor letterlijk en figuurlijk beter in je vel zit, meer gedaan krijgt in minder tijd en meer tijd overhoudt?

Dat kan dus als je aan de slag gaat met een aantal elementen die een enorme invloed hebben op je energieniveau:

  • Voeding
  • Sporten
  • Slaap
  • Ontspanning

Dit zijn ook elementen waar top performers actief mee aan de slag zijn. Zij weten hoe belangrijk hun energieniveau is en creëren een routine en levensstijl die hun ondersteunt om het maximale uit zichzelf te halen.

Meer rust

Het begint allemaal bij je doelstellingen en jouw ambities. Wie wil je zijn als persoon en in de verschillende rollen van je leven? Wat voor leven wil je leiden? Wat zijn je dromen en ambities? Niet alleen zakelijk, maar juist ook op persoonlijk vlak! Het een kan niet zonder het ander en je wilt juist een carrière opbouwen die aansluit op wie jij wilt zijn als persoon en wat je nastreeft in je leven.

Het hebben van doelen en ambities zorgen voor structuur en maken het vele malen makkelijker om prioriteiten te stellen en keuzes te maken. Dit zorgt voor meer structuur en hierdoor wordt het makkelijker om je tijd in te delen en te weten waar je focus naartoe zou moeten gaan. Een duidelijk plan, op basis van een doorvertaling van je doelstellingen, geeft richting en zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk je dromen gaat waarmaken.

Een positieve constructieve mindset is essentieel om tot top performance te komen. Ook dit brengt meer rust en helpt je om je zelfvertrouwen op te bouwen. Je mindset in combinatie et de juiste focus zorgt ervoor dat je je minder aantrekt van anderen en hun mening ook makkelijker naast je neer kunt leggen.  

Meer financiële vrijheid

Als jij exact weet wie je wilt zijn als persoon, wat je belangrijk vindt, wat je ambities zijn, hoe je dat allemaal het beste vorm kunt geven en een solide plan hebt om daar te gaan komen dan is succes bijna gegarandeerd.

Natuurlijk moet je daar moeite voor doen en is keuzes maken soms lastig, maar als de motivatie echt groot genoeg is dan vind je altijd een manier om succesvol te zijn in het vormgeven van jouw droomleven.

Succesvol zijn betekend vaak ook meer geld en dus meer vrijheid. Ja je kunt echt goed geld verdienen met het doen van datgene waar jij heel erg goed in ben en heel enthousiast van wordt!

En nu?

Ik hoop dat ik je nu wat meer inzicht heb kunnen geven in wat een top performer zijn nou precies betekent en wat het voor jou zou kunnen betekenen.

Mijn motto is “why live an ordinary life when you can life an extraordinary life”

Het maximale uit je leven halen

Een leven gebaseerd op jouw ambities, dromen en wie jij wilt zijn in het leven

Met een gezonde dosis maling aan wat anderen denken of vinden

Misschien komt het omdat ik van dichtbij gezien heb hoe kwetsbaar het leven kan zijn en ik vanaf dat moment besloten heb dat ik alleen maar wil doen wat ik echt heel erg leuk vindt

Natuurlijk doe ik ook dingen die ik minder leuk vind… Strijken, bedden wassen, m’n admin taken, dat soort dingen… Maar de focus ligt op dat waar ik echt blij van wordt en dat met maximale energie kunnen doen!

En dat gun ik jou ook!

Liefs, Hendrika

PS: heb je vragen of hulp nodig laat het me dan vooral WETEN en ik denk graag met je mee!

PPS: Je kunt ook instappen in m’n performance babes traject waarin je 3 maanden met mij 1-op-1 aan de slag kan en ik jou help om een top performer te worden! September is een nieuw startmoment en HIER lees je alle informatie!