Hendrika Willemse | Female empowerment | Ondernemer | Coach | Spreker

BTG In Business Magazine | Colomn | Zijn we nog wel ECHT met elkaar verbonden?

Hybride werken en social media brengen ongelofelijk veel voordelen met zich mee, maar ook de nodige uitdagingen. Met name het bouwen van oprechte relaties is nogal naar de achtergrond geschoven in de digitale wereld waarin we leven. Juist door die digitale wereld hebben mensen momenteel steeds meer behoefte aan oprechte verbinding. Dat gevoel van saamhorigheid, dat je onderdeel bent van een groter geheel wat een groter doel dient.

Laten dat nou ook net de dingen zijn die ik jong talent vaak hoor noemen wanneer het over hun carrière gaat. Laten we eerlijk zijn, een baan vind je tegenwoordig overal, maar dat is allang niet meer waar het echt over gaat. Jong talent is op zoek naar meer en als ik eerlijk ben dan denk ik dat we dat allemaal zijn. Wie wil nou niet het maximale uit het leven halen, een succesvolle carrière en een fijn privéleven. Balans is belangrijker dan ooit door de afgelopen 2,5 jaar en zeker jong talent realiseert zich dit enorm!

Het gaat om purpose, dat doen waar je knettergoed in bent, maar wat ook enorm leuk is! Het gevoel dat je kunt bijdragen en het verschil kunt maken. De waardering en erkenning krijgen voor je succes en de impact die je maakt voor collega’s, klanten, partners etc. De ruimte krijgen om je verantwoordelijkheden te nemen, flexibel te werken en een focus op output in plaats van hoeveel uur je maakt. Want dat is gewoon echt niet meer van deze tijd.

Maar ook de kansen die je krijgt in een organisatie om te groeien zijn essentieel. Hiermee gaat het dus niet alleen verbinding met elkaar, maar ook verbinding met zichzelf. Niet alleen groeien in de skills die je zakelijk nodig hebt, maar juist ook persoonlijke ontwikkeling is ontzettend belangrijk.

De mensen in een team zijn het meest waardevolle bezit van een organisatie en hoe beter zij in hun vel zitten, hoe groter de kans op een topteam waar mensen hun potentieel maximaal kunnen benutten. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat talent onderdeel van een team wil blijven! Talent aantrekken is een uitdaging, maar talent aan boord houden vaak nog een veel grotere. Uitstroom is mega zonde en is alleen te voorkomen door oprechte verbindingen met een diepere connectie te bouwen. De brug tussen een topmanager en een topteam!

Liefs, Hendrika