Hendrika Willemse | Female empowerment | Ondernemer | Coach | Spreker

Wat doet een top performer nou eigenlijk anders dan anderen?

Wat doet iemand die heel succesvol is in haar of zijn functie nou anders dan collega’s?

Waar maakt iemand het verschil?

Vaak denken mensen dat dit in grote dingen zit… Maar niets is minder waar…

Het echte verschil wordt vaak gemaakt in de kleine en simpele dingen

Daarmee zeg ik niet dat het makkelijk is, want dat is het niet….

En anders zou iedereen het wel doen en de realiteit is dat dat niet het geval is….

Waar zitten de verschillen?

Hebben een sterke mindset en focus

Een mindset die positief en constructief is. Die van groei en mogelijkheden uitgaat en niet alleen de belemmeringen ziet. Hebben een focus op dingen waar ze energie van krijgen en die positiviteit bijdragen.

Hebben een sterk en stabiel privéleven en begrijpen dat dit essentieel is voor zakelijk succes

Het een kan niet zonder het ander zo simpel is het echt. Zit jij privé niet lekker in je vel dan is het bijna onmogelijk om het zakelijk goed te kunnen doen en visa versa. Daarnaast is het ook belangrijk dat je iemand hebt die jou ondersteund in de ambities die je hebt. Achter iedere sterke vrouw staat een sterke, stabiele en ondersteunende partner.

Focussen zich op het grotere geheel en geven randzaken geen aandacht

Weten wat belangrijk is en richten zich met name daarop. Laat randzaken zoveel mogelijk links liggen en richten zich op die zaken die impact maken en die ze dichter bij hun doelen brengen.

Nemen tijd voor reflectie en persoonlijke groei

Ze weten hoe belangrijk groei en ontwikkeling is. Lezen veel en zijn kritisch naar zichzelf, maar wel vanuit een positieve insteek. Waar kan het beter, waar gaat het misschien al heel goed en waar ben ik dankbaar voor.

Hebben een gezonde en fitte levensstijl (impact op energie) 

Weten hoe belangrijk energie is om dingen voor elkaar te krijgen en begrijpen dat ze daar gezonde keuzes voor moeten maken. Ze zorgen dat ze fit zijn, voldoende rust krijgen, gezond eten, minimaal 7-8 uur slapen en dagelijks genoeg bewegen.

Zijn sterk in slim werken en prioriteiten stellen

Ze weten wat belangrijk is en hebben daardoor geen moeite met nee zeggen tegen dingen die dus niet belangrijk zijn. Prioriteiten stellen ervaren zij niet als egoïstisch zijn, maar als tool om slim te werken en te doen wat impact maakt en voor hun privé of zakelijk ertoe doet.

Pieken op de momenten dat het moet en rusten waar het kan

Begrijpen als geen ander dat de boog niet altijd gespannen kan zijn en dat je alleen kunt pieken als je ook voldoende rust neemt. Zij pieken wanneer het nodig is en pakken de momenten daaromheen om nieuwe energie op te doen.

Hebben een gezonde dosis schijt aan de mening van anderen

Liggen niet wakker van wat anderen vinden of denken. Ze horen de mening van anderen wel, maar kunnen die naast zich neerleggen en deze in de juiste proportie zien. Durven hun eigen keuzes te maken omdat ze vanuit hun eigen gevoel en prioriteiten leven.

Vermijden negatieve mensen en begrijpen dat de mensen om hun heen heel belangrijk zijn qua invloed

Kijken kritisch naar met wie ze hun tijd doorbrengen en wie ze om zich heen hebben. Begrijpen dat de invloed van de mensen om je heen groot kan zijn en vermijden zoveel mogelijk de mensen die negatief zijn of niets positiefs toevoegen. Je wordt uiteindelijk de optelsom van de 5 mensen die het dichtst om je heen staan en zij letten er nauwkeurig op wie dat zijn.

Hebben een connectie met zichzelf op een dieper niveau

Weten heel goed wie ze als persoon zijn en wat ze belangrijk vinden. Welke waarden ze nastreven en wat ze uit het leven willen halen. Durven vanuit hun intuïtie keuzes te maken en vanuit hun gevoel te werken omdat ze weten dat ze daarop kunnen vertrouwen. Investeren tijd in die connectie met zichzelf en weten hoe belangrijk deze is.

Willen dondersgoed zijn in wat ze doen

Ze willen vaak heel goed zijn in wat ze doen en zijn niet te beroerd om daar hard voor te werken en tijd in te steken. Ze weten waar hun minder sterke punten zitten en waar hun sterke punten zitten. Die sterke punten weten ze door te ontwikkelen en daar het maximale uit te halen en dat is nou net de sweet spot waar ze vaak uitblinken.

Geven shit een plek in de juiste proportie

Blijven niet hangen in het verleden, maar weten dat ze altijd een keuze hebben. Een keuze hoe ze met dingen omgaan, welke impact ze het op zich laten hebben en hoe ze het een plek kunnen geven.

Houden van de competitie en zijn gedreven om te winnen

Meestal houden ze van een beetje competitie en zijn ze gedreven om te winnen of om te scoren. Gezonde competitie houdt mensen en teams ook vaak scherp en voegen net dat extra element voor succes toe.

Zijn humble en begrijpen dat dit een extreem goede positie is om vanuit jezelf te ontwikkelen

Ze zijn dankbaar en leergierig, begrijpen dat ze nog niet alles weten en nog niet perfect kunnen en blijven daardoor leergierig en open-minded. En dat gevoel van humble zijn zorgt juist voor die extra motivatie om jezelf te blijven ontwikkelen en om je open te stellen voor anderen.

Yes ook jij kunt dit!

Als je nu denkt dit wil ik ook, maar ik twijfel of ik dit wel en of het niet teveel voor me is…

Pak er 2 dingen uit waar je de komende tijd mee aan de slag gaat. Als jij consistent met kleine dingen aan de slag gaat dan ga je vanzelf grote stappen maken en dan komt de verandering echt!

YES YOU CAN!

Liefs, Hendrika

PS: wil jij met jouw team een stap maken en jouw teamleden transformeren in enthousiaste, energieke top performers? Dan wissel ik graag eens met je van gedachte! Plan dan HIER iets met me in!