Hendrika Willemse | Female empowerment | Ondernemer | Coach | Spreker

Waarom zou je aan de slag gaan met een coach of expert?

Er zijn heel veel coaches en experts

En ja er komen er steeds meer bij

Dat klopt allemaal….

Maar om iedereen op een hoop te gooien en over 1 kam te scheren gaat me ook een beetje te ver….

Toch ben ik ervan overtuigd dat veel coaches en experts een grote toegevoegde waarde hebben en mensen oprecht verder kunnen helpen

Maar het is wel belangrijk om iets verder te kijken dan de enorme hoeveelheid goede marketingverhalen die voorbijkomen

Want een goed marketingverhaal betekend niet per definitie een goede oplossing voor jouw uitdaging

Maar dit zou ook geen reden moeten zijn om maar niet aan de slag te gaan met een expert en te denken dat het allemaal vanzelf wel gebeurt of goedkomt…

Ik probeer het zelf nog wel even….

Te vaak nog hoor ik mensen zeggen, ik probeer het eerst zelf nog wel even. Maar laten we eerlijk zijn, als dat echt iets op zou lossen dan was je dat waarschijnlijk al lang gelukt….

Hoe komt het dan toch dat mensen te lang vast zitten en niet goed weten hoe ze echt een stap kunnen maken of iets kunnen veranderen in hun leven of carrière?

Het grappige is dat mensen vaak wel weten waar ze vastlopen en wat ze tegenhoudt. En ze weten vaak ook wel wat er gedaan moet worden om iets te veranderen. De vraag is alleen of ze consistent bereid zijn om echt te doen wat nodig is.

Vaak zien we alleen de mooie plaatjes en de mooie resultaten die voorbijkomen. Met name voorbijkomen op social media… Maar heel vaak zien we niet het verhaal erachter en wat iemand ervoor heeft moeten doen om dat succes te bouwen. De ups en downs waar iemand doorheen is gegaan…

Waarom zou je aan de slag gaan met een coach?

Laten we eerlijk zijn, de meeste informatie en methodes kun je tegenwoordig overal vinden of je kunt een boek kopen en lezen. Het internet staat vol met waardevolle en vaak gratis informatie.

De vraag is alleen wat je daarna met die informatie doet en hoe je daarmee in de praktijk aan de slag gaat.

Als je er überhaupt al echt mee aan de slag gaat, want laten we eerlijk zijn te vaak nog lezen mensen een boek en gaan ze de tips en waardevolle informatie nooit toepassen in de praktijk. Of ze hebben geen idee hoe ze het moeten toepassen, want de meeste boeken en gratis informatie vertelt je wel “wat” je moet doen, maar niet “hoe” je het moet doen.

Als je er wel mee aan de slag gaat dan is het de vraag of je er lang genoeg de tijd voor neemt…. Echte verandering kost namelijk tijd (minimaal 2 maanden) en veel strategieën zul je voor een langere periode de kans moeten geven om resultaten te kunnen zien.

Je kunt boeken en gratis informatie lezen totdat je een ons weegt, maar zonder concrete actie gaat er niets echt veranderen!

Dus waarom zou je voor een coach moeten kiezen?

 • Om jou uit te dagen (ver uit je comfort zone)
 • Omdat je je eigen blinde vlekken niet ziet
 • Jou te challengen op je mindf*cks en excuses
 • Om jou een ander perspectief te geven
 • En om een schop onder je kont te krijgen zodat je in actie komt!

Denk je dat ik wereldkampioen karate werd zonder een goede coach naast me? Zeker niet! En dat ging ook niet zonder moeite, maar ik had wel altijd iemand achter en naast me staan die mij uitdaagde en scherp hield. Maar ook iemand die mij een flinke schop gaf als ik de motivatie, om wat voor reden dan ook, even miste.

Waar moet je op letten als je voor een coach wilt kiezen?

Heeft iemand een trackrecord en dan bedoel ik een aantoonbaar trackrecord. Heeft iemand de uitdagingen getackeld of groei meegemaakt waar jij mee geholpen wilt worden? Zijn er referenties? Is het alleen een mooi verhaal of weet iemand echt wat er nodig is voor de verandering die jij zoekt?

Voel je een klik met iemand? En hiermee zeg ik niet dat iemand moet zijn zoals jij, verre van eigenlijk. Maar je moet wel een goede klik met iemand voelen anders wordt het lastig om je open te stellen en echt iets van iemand aan te nemen. Helemaal als je langere tijd met iemand samen gaat werken is dit belangrijk. Ook is het essentieel dat je vertrouwen in iemand hebt en dat iemand zijn of haar afspraken nakomt.

Het mag best een beetje schuren. Wat bedoel ik daarmee? Iemand die jou gaat helpen met groei of het aanpakken van je belemmeringen of uitdagingen moet wel stevig in de schoenen staan en niet bang zijn om jou te confronteren. Anders kom je nooit uit die comfort zone en dat is nou juist wel vaak de plek waar je moet zijn voor groei.

Is het duur om met een expert aan de slag te gaan?

Dit hoor ik best vaak voorbijkomen van mensen, dat ze het “duur” vinden om met een coach of expert aan de slag te gaan.

Aan de andere kant moet je je ook afvragen waar je voor kiest als iemand “goedkoop” is. Wat voor kwaliteit krijg je dan?

De realiteit is dat kwaliteit en resultaat geld kosten. Is daarmee een resultaat gegarandeerd in een dergelijk traject? Absoluut niet! Een groot deel van het succes ligt namelijk volledig bij jouzelf. Ben jij bereid om te doen wat nodig is? Ga je echt aan de slag met de tips die je krijgt?

Welke ervaring brengt iemand met zich mee

Om iemand op waarde te kunnen schatten is het belangrijk dat je kijkt naar het hele plaatje. Dus ook de kennis, kunde en ervaring die iemand met zich meebrengt.

Wat bedoel ik daarmee?

Als voorbeeld zal ik je een overzicht geven wat je krijgt als je ervoor kiest om met mij aan de slag te gaan:

 • Ruim 20 jaar IT-ervaring
 • Meer dan 20 jaar als vrouw in de IT
 • Ruim 11 jaar ondernemerservaring
 • Iemand die weet hoe je succesvol een bedrijf verkoopt
 • Iemand die voor d’r 30e financieel onafhankelijk was
 • 7 jaar ervaring binnen grote corporate IT/Tech bedrijven
 • Ruim 100k opgedane en toegepaste kennis aan opleidingen, trainingen en coaching
 • 20 jaar ervaring als topsporter
 • 3x Wereldkampioen karate
 • 2x Europees kampioen karate
 • Een shitload aan ups & downs
 • Een bak aan ervaring en best practices
 • En iemand die weet wat er nodig is voor blijvend succes

En nu?

Moet je bij mij zijn als je op zoek bent naar een goedkope quick fix? Zeker niet!

Maar ben jij een ambitieuze vrouw die met succes haar carrière wilt opbouwen (in een mannenwereld) zonder gek te worden? Dan help ik jou graag naar meer focus, meer groei, meer zelfvertrouwen en meer vrijheid!

Of ben jij een ambitieuze ondernemer, CEO of manager en wil jij een team bouwen dat excelleert en uitblinkt? Dan help ik jou en je team graag naar meer resultaat, meer groei, meer focus en meer fun! Check dan op de website van She in IT wat ik voor jou kan betekenen!

Je mag uiteraard ook altijd 1-op-1 iets met me inplannen om persoonlijk kennis te maken!

Liefs, Hendrika